Partiovaatetus

Perinteiseen partioasuun kuuluu partiohuivi, partiopaita ja siistit tummat housut tai tummansininen hame ja sukkahousut. Lisäksi partioasuun kuuluu partiovyö ja, sudenpennuilla väiski ja, seikkailijoista ylöspäin baretti. Partiovaatetusta käytetään yleensä lipppukunnassamme lupauksenannossa ja partioparaatissa. Pelkästään partiopaitaa ja partiohuivia voidaan käyttää myös lippukunnan joulujuhlassa sekä retkillä/leireillä lipunnostossa ja lipunlaskussa.

Partiovaatetuksesta löydät lisää tietoa Suomen Partiolaisten sivulta. Jos sinulla herää jotain kysyttävää partiovaatetuksesta otathan yhteyttä ryhmänjohtajasi.

Partiovaatteita voi ostaa: https://scandinavianoutdoor.fi/partio/ ja oman huivin voi ostaa https://holvi.com/shop/rajakivenkiertajat/

Sudenpennut

Sudenpentujen partioasuna toimii tummansininen college-paita, tummat housut tai tummansininen hame ja sukkahousut sekä päähineenä väiski. Partioasun kanssa käytetään siistejä tummia kenkiä ja halutessaan partiovyötä.

Sudenpennuilla partiopaidan oikeaan hihaan tulee ikäkausimerkki, jälkimerkkejä sekä muita suoritus-/tapahtumamerkkejä. Vasempaan hihaan tulee paikkatunnus (Kaarina), aluetunnus (Kymmenykset), Piiritunnus (Lounais-Suomen partiopiiri), järjestötunnus (Suomen Partiolaiset) ja maailmanjärjestötunnukset (WOSM, WAGGGS).

Seikkailijat

Seikkailjan partioasuna toimii sininen partiopaita, tummat housut tai tummansininen hame ja sukkahousut sekä päähineenä baretti. Partioasun kanssa käytetään siistejä tummia kenkiä ja halutessaan partiovyötä.

Seikkailijan partiopaidan oikeaan hihaan tulee ikäkausimerkki ja ympärille ilmansuunnat, haastemerkkejä sekä muita suoritus-/tapahtumamerkkejä. Vasempaan hihaan tulee paikkatunnus (Kaarina), aluetunnus (Kymmenykset), Piiritunnus (Lounais-Suomen partiopiiri), järjestötunnus (Suomen Partiolaiset) ja maailmanjärjestötunnukset (WOSM, WAGGGS).

Tarpojat

Tarpojan partioasuna toimii sininen partiopaita, tummat housut tai tummansininen hame ja sukkahousut sekä päähineenä baretti. Partioasun kanssa käytetään siistejä tummia kenkiä ja halutessaan partiovyötä.

Tarpojan partiopaidan oikeaan hihaan tulee ikäkausimerkit sekä muita suoritus-/tapahtumamerkkejä. Vasempaan hihaan tulee paikkatunnus (Kaarina), aluetunnus (Kymmenykset), Piiritunnus (Lounais-Suomen partiopiiri), järjestötunnus (Suomen Partiolaiset) ja maailmanjärjestötunnukset (WOSM, WAGGGS).

Samoajat

Samoajan partioasuna toimii sininen partiopaita, tummat housut tai tummansininen hame ja sukkahousut sekä päähineenä baretti. Partioasun kanssa käytetään siistejä tummia kenkiä ja halutessaan partiovyötä.

Samoajan partiopaidan oikeaan hihaan tulee ikäkausimerkki sekä muita suoritus-/tapahtumamerkkejä. Vasempaan hihaan tulee paikkatunnus (Kaarina), aluetunnus (Kymmenykset), Piiritunnus (Lounais-Suomen partiopiiri), järjestötunnus (Suomen Partiolaiset) ja maailmanjärjestötunnukset (WOSM, WAGGGS).

Vaeltajat

Vaeltajan partioasuna toimii sininen partiopaita, tummat housut tai tummansininen hame ja sukkahousut sekä päähineenä baretti. Partioasun kanssa käytetään siistejä tummia kenkiä ja halutessaan partiovyötä.

Vaeltajien partiopaidan oikeaan hihaan tulee ikäkausimerkki sekä muita suoritus-/tapahtumamerkkejä. Vasempaan hihaan tulee paikkatunnus (Kaarina), aluetunnus (Kymmenykset), Piiritunnus (Lounais-Suomen partiopiiri), järjestötunnus (Suomen Partiolaiset) ja maailmanjärjestötunnukset (WOSM, WAGGGS).

Aikuiset

Aikuisen partioasuna toimii sininen partiopaita, tummat housut tai tummansininen hame ja sukkahousut sekä päähineenä baretti. Partioasun kanssa käytetään siistejä tummia kenkiä ja halutessaan partiovyötä.

Aikuisten partiopaidan oikeaan hihaan tulee suoritus-/tapahtumamerkkejä. Vasempaan hihaan tulee paikkatunnus (Kaarina), aluetunnus (Kymmenykset), Piiritunnus (Lounais-Suomen partiopiiri), järjestötunnus (Suomen Partiolaiset) ja maailmanjärjestötunnukset (WOSM, WAGGGS).