Rajakivenkiertäjät

Historiaa

RajakivenKiertäjät on perustettu 7.11.1986, kun liian suureksi paisunut Rantakaarinat jaettiin neljään osaan. Samalla saivat alkunsa myös sisaruslippukuntamme Kaarinan Korpiklaani ja Kuusiston LinnanSeidat. Toiminta alkoi syksyllä 1987, jolloin mukana oli runsaat 70 rajakivenkiertäjää.

RajakivenKiertäjien nimeä alettiin pohtimaan heti perustamispäätöksen jälkeen. Silloinen tuleva ensimmäinen lippukunnanjohtaja Pia-Liisa sai idean rajakivestä, joka sijaitsee lippukunnan toiminta-alueen rajamailla. Pieni porukka lähtikin etsimään kiveä joka löytyikin nopeasti Turun hautausmaan kupeesta. Kiveä ihmeteltiin ja kierrettiin ja tästä lippukunta saikin nimekseen RajakivenKiertäjät. Ensin nimi oli kirjoitettu erikseen Rajakiven Kiertäjät, mutta myöhemmin nimi yhdistettiin.

Lippu ja tunnus

Lipun on suunnitellut Visa Liippola, ja se on hyväksytty käyttöön 21.11.1987. Lippumme voitti vuoden 1988 heraldiikkapalkinnon.

RajakivenKiertäjien tunnus Lipun keskellä oleva neliö kuvaa rajakiveä. Sen sivuitse kulkee neljä polkua, joita pitkin rajakivenkiertäjät kulkevat. Polut kuvaavat kotia, uskontoa, isänmaata ja lähimmäistä. Polut menevät ristiin, mikä kuvastaa yhteyttämme seurakuntaan. Partioaatetta puolestaan kuvastavat Tyttöjen maailmanliiton merkit polkujen päissä.

Lipun sini-keltaiset värit ovat periytyneet emolippukuntamme Rantakaarinoiden lipun väristä. Valitsimme värit korostamaan lippukuntiemme yhteenkuuluvuutta. Samaan ratkaisuun päätyivät myös kaksi muuta Rantakaarinoista polveutunutta uutta lippukuntaa.

Lipun kuvio on samalla lippukunnan tunnus. Tunnus on ommeltuna RajakivenKiertäjien huiviin siten, että kaksi partiopolkua jatkavat matkaansa aina huivin yhteensolmittaviin kulmiin saakka. 

Kolo eli toimintapaikka

Kokoonnumme Poikluoman seurakuntatalolla osoitteessa:

Poikluomantie 9,

20760 Piispanristi

Poikluoman seurakuntatalo on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän omistama tila. RajakivenKiertäjät käyttävät pääsääntöisesti seurakuntatalon toista päätä, mutta käytössämme on myös iso sali varusteineen, keittiö sekä piha. Taloon on esteetön kulku ja sisältä löytyy esteettömän wc:n lisäksi myös sukupuolineutraalit wc-tilat aivan kolohuoneemme vierestä rakennuksen toisesta päästä.

RajakivenKiertäjien ansiomerkki

RajakivenKiertäjien oma ansiomerkki on perustettu vuonna 1994. Ansiomerkki voidaan myöntää ansioituneelle partiolaiselle lippukunnan hyväksi tehdystä työstä. Merkin voi saada myös lippukunnan ulkopuolinen henkilö erityisen hyvin perustein.