Peruutusohjeet

Ilmoittautuminen tapahtumiin on sitova. Jos sinulla on pätevä syy ilmoittautumisen perumiselle (sairaus tmv.), olethan yhteydessä retken-/leirinjohtajaan. Epäselvissä tapauksissa kannattaa myös rohkeasti olla yhteydessä vastuujohtajaan, jotta retken mahdollinen peruminen saadaan sumplittua mahdollisimman jouhevasti. Ethän tule kipeänä tapahtumiin!

Tapahtuman voi peruuttaa maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Viimeisen peruutuspäivän jälkeen tapahtumamaksun saa takaisin vain lääkärintodistusta vastaan. Ilmoitathan aina peruutuksesta tapahtuman johtajalle tai yhteyshenkilölle.

Huom! Olethan tarkkana tapahtumien viimeisten ilmoittautumispäivien (vip) suhteen. Viimeinen ilmoittautumispäivä tarjoaa harvoin mitään joustovaraa, sillä tapahtumien johtajamäärät tulee selvittää ja lyödä lukkoon hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua. Ilmoittauduthan tapahtumiin siis ilmoittautumiselle tarjotun ajan puitteissa. 

Piirin tapahtumien osallistumismaksut ja osallistumisen peruminen

Lippukunta haluaa kannustaa eri-ikäisiä jäseniään osallistumaan lippukunnan omien tapahtumien lisäksi myös muun muassa partiopiirin järjestämiin tapahtumiin maksamalla näiden osallistumis- ja yhteiskuljetusmaksuja. Lippukunta ei kuitenkaan maksa kuluja, jos osallistuminen perutaan viimeisen peruutuspäivän jälkeen vastoin piirin määrittelemiä kyseisen tapahtuman peruutusohjeita eli esim. ilman lääkärintodistusta, jos sitä on vaadittu. Näissä tilanteissa lippukunta siis laskuttaa osallistujilta piirin meiltä laskuttamat maksut. Peruutukset täytyy piirin tapahtumissa joka tapauksessa aina hoitaa ilmoittautumisen yhteydessä saatujen ohjeiden mukaan suoraan tapahtuman järjestäjille, jotta he pysyvät ajantasalla osallistujien määrästä.

Kilpailuihin ilmoittautuminen ja maksut ovat usein kisavartiokohtaisia ja silloin varsinainen ilmoittautuminen tapahtumaan tehdään yleensä johtajan kautta. Jos ohjeiden vastaisia peruuttamisia on kisojen osalta niin monta, että vartion osallistuminen joudutaan perumaan kokonaan, niin myös kisoihin liittyvien maksujen laskutusta osallistujilta voidaan harkita. Tällöin vartiokohtainen maksu jaetaan peruneiden kesken